Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Olli llander • Patrik Borg • Marika Laaksonen • Jaakko Mursu Carola Ray • Katja Pethman • Annikka Marniemi

 

"Liikuntaravitsemus on tarkoitettu jokaiselle, joka kaipaa viimeisintä ja luotettavinta tietoa ravinnon merkityksestä liikunnassa. Se soveltuu niin omaksi ilokseen liikkuville kuntoilijoille kuin kilpaurheilijoille, valmentajille ja muille urheilijoiden kanssa työskenteleville ammattilaisille. Tieteellisen lähtökohdan ja kattavien kirjallisuusviitteiden ansiosta kirja soveltuu erinomaisesti oppikirjaksi liikunta- ja terveysalan opiskelijoille. Asioiden liikuntapainotteista käsittelytapaa ja urheilullista näkemystä lisää kirjoittajien oma kilpa-urheilijatausta.

Liikuntaravitsemus sisältää aina ajankohtaisten ravitsemuksen perustietojen lisäksi uutta ja mielenkiintoista tietoa monilta liikuntaravitsemuksen erityisalueilta. Ravitsemusta kestävyysliikunnassa, voimanhankinnassa ja painonpudotuksessa käsitellään kattavasti. Muun muassa naisurheilijoiden, urheilevien lasten ja nuorten, ja ikääntyvien aktiivi-liikkujien ravitsemusta käsitellään monipuolisesti omissa luvuissaan. Kirja antaa myös laajan katsauksen ravintolisiin.

Kirjan luettavuutta ja käytännönläheisyyttä ei ole unohdettu. Lukijaystävällisyyteen vaikuttavat muun muassa tekstin lomaan sijoitetut lukuisat tekstilaatikot.

Kiistelyn kohteena -laatikoissa käsitellään aiheita, joista vallitsee erilaisia käsityksiä niin kentällä kuin asiantuntijapiireissäkin. Laatikot tarjoavat objektiivista tietoa, jonka avulla lukija voi muodostaa oman käsityksen kiistanalaisista aiheista. Otsikoita ovat esimerkiksi: ? Sopivatko urheilujuomat lapsille ja nuorille? ? Laihduttaako maito? ? Voidaanko magnesiumlisillä ehkäistä kramppeja?

Tiesitkö tämän? -laatikot tarjoavat pähkinänkuoressa tietoa luvun aihepiiriä koskettavista mielenkiintoisista yksityiskohdista. Otsikoita ovat esimerkiksi: ? Sokerin suurkulutus on riski lapsen terveydelle ? lltasyöminen ei lihota ? Transrasvahapot ovat epäterveellisiä, mutta eivät muodosta terveysriskiä.

Teoriasta käytäntöön -laatikot sisältävät selkeitä käytännönohjeita, jotka auttavat soveltamaan kirjan tietoja erilaisissa tilanteissa. Otsikoita ovat esimerkiksi: ? Näin maksimoit lihaskehityksen ? Mitä syödä ennen urheilusuoritusta? ? Näin tunnistat syömishäiriön." [takakansi]

 

VK-Kustannus Oy 2014, 2. painos. Kovakantinen.

 

Hieman kulumaa.

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


8 €
Ilmoitus on sulkeutunut 4.6.2024 20:11
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.