Kuvaus

Myytävänä kuvassa oleva vuoden 1937 Suomen valtion Palkinto-obligaatiolaina. Suomessa on laskettu liikkeeseen 15 erilaista palkinto-obligaatiolainaa vuosina 1868-1954. Yhteenveto niistä löytyy täältä: https://obligaatio.fi/suomalaiset-palkinto-obligaatiot-hakemisto/

Jokaisella lainalla on oma tarinansa. Tämän lainan osalta:

"Kuluttajan kannalta palkintolainoja alkoi ehkä olla jo riittävästi. Arvontoja harva se kuukausi ja obligaatioiden hoitamisessa oli oma vaivansa. Valtion kannalta asia oli tietenkin vähän saman suuntainen. Lisäksi valtiota kohtasi lainan erääntyessä sen takaisin maksamisen riesa. Velka se oli palkinto-obligaatiokin ja se oli maksettava sovitusti takaisin – oli sitten rahaa tai ei.

Vuoden 1932 lainan erääntymisen lisäksi samoihin aikoihin erääntyi myös aiempien lainojen voittoja. Onneksi vanhojen lainojen erääntyminen myös tavallaan helpotti uusien myyntiä.. Voittorahat kun oli houkuttelevaa sijoittaa uusiin lainoihin uusien voittojen toivossa.

Vuoden 1932 palkintolainan oli määrä erääntyä maaliskuun 18. päivä vuonna 1937. Lainan määrä oli 60 miljoonaa markkaa. Se, mikä oli alkujaan valtiolle tuloa, olikin nyt takaisin maksettaessa menoa. Valtio päätti laskea tähän hätään uuden palkinto-obligaatiolainan ja tarjosi sitä ensi sijassa niille, joiden..."

Lisää tietoa vuoden 1937 lainasta löytyy täältä: https://obligaatio.fi/1930-luvun-kukoistus-1932-1934-1935-ja-1937/

Lainan allekirjoittajana on ollut ministeri Juho Niukkanen. Palkinto-obligaatio oli vähän kuin raha-arvan ja obligaatiuon hybridi. Kunto hyvä, keskellä pystytaitos, mutta ikääkin on jo lähes 90 vuotta. Palkinto-obligaatiot ovat harvinaisia, koska niiden pääoma maksettiin aikoinaan takaisin obligaatiota vastaan. Kaikki vielä olevat palkinto-obligaatiot ovat jääneet aikkoinaan lunastamatta. Kaikki palkinto-obligaatiot noteerattiin myös pörssissä. Palkinto-obligaatioissa oli aina vain yksi littera - tässä tapauksessa 200 markkaa.

Lisätietoja obligaatioista https://obligaatio.fi/

Haku: obligaatio, obligatio, pörssi, raha-arpa, valtionkonttori, valtion velka,

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 73 vrk 4 h 7 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

17 € Sulkeutuu 73 vrk 4 h 7 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.