Kuvaus

v.1969 1tunti 47 min.

Infoa elokuvasta:

Elokuva sai kriitikoiden suosiota Yhdysvalloissa ja ulkomailla. Rotten Tomatoesin keräämien 11 arvostelun perusteella elokuva on saanut kriitikoilta 82 prosentin hyväksynnän. [2] Vertailun vuoksi, sen vuoden 2004 uudelleenjulkaisu sai keskimääräisen arvosanan 72/100, perustuen 4 arvosteluun, Metacriticilta , joka antaa arvosanan valtavirran kriitikkojen parhaiden arvostelujen perusteella. [6]

Natalie Zemon Davis arvioi elokuvan historioitsijan näkökulmasta ja antoi sille korkeat arvosanat väittäen, että se yhdistää historialliset tapahtumat, jotka tapahtuivat Brasiliassa , Kuubassa , Santo Domingossa , Jamaikalla ja muualla.

Palestiinalais-amerikkalainen akateemikko Edward Said (kuuluisa työstään Orientalism ) ylisti Burn! (Yhdessä Pontecorvon toisen elokuvan, Algerin taistelun kanssa ), koska nämä kaksi elokuvaa "...seistävät vertaansa vailla ja ovat ylivoimaisia, koska ne tehtiin 60-luvulla. Molemmat elokuvat yhdessä muodostavat poliittisen ja esteettisen standardin, jota ei koskaan enää verrata."

Monet kriitikot ovat tulkinneet Burn! Vietnamin sodan ja kylmän sodan yhteydessä ja ovat ylistäneet sen raakoja ja loistottomia kuvauksia kolonialismista , imperialismista ja orjuudesta . [9] David N. Meyer kirjoitti The Brooklyn Railille : " Burn! on hiljaa synkkä, horjumaton esitys orjuudesta, orjuuden jälkeisestä rotuvihasta, rodun roolista poliittisessa vallassa ja kaiken edellä mainitun siirtomaamanipulaatiosta. Pontecorvo ottaa nämä teemat niin selkeästi ja suoraan – pitäen ne toissijaisina kerronnan dramaattisuuteen nähden –, että Burnista tulee opetus siitä, kuinka harvat muut elokuvat käsittelevät niitä ollenkaan.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Huutokauppa

Lähtöhinta:
5 €
Sulkeutuu 5 vrk 15 h 50 min
tai 5 minuuttia viimeisen tarjouksen jälkeen.
Myyjä edellyttää ostajalta tunnistautumista.
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Huutokauppa

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Huutohistoria
Lähtöhinta 5 € Sulkeutuu 5 vrk 15 h 50 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.