Kuvaus

Taidemaalari Tania Potapenko huutokauppaa yhdessä Your Finnish Friends ry :n kanssa "Conform" -taulun ambulanssin hankintaa varten!

Öljy ja akryyli kankaalle, paksulla 3D-maalauspohjalla
K70-L50-S4 cm
Lakattu
Ripustusvalmis

Taiteilijal Potapenkolta kertomana: "Tämä maaliskuussa 2022 syntynyt maalaus on syvällinen kuvaus yhdenmukaisuudesta ja propagandasta, erityisesti Venäjän ja Ukrainan välisen sodan kontekstissa. Keskushahmo, taiteilijan aavemainen omakuva, on esitetty käänteisissä mustavalkoisissa sävyissä. Tämä käänteisyys symboloi sitä, miten propaganda vääristää totuuden, muuttaen valheet näennäiseksi todellisuudeksi, aivan kuten negatiivikuvassa, jossa valo muuttuu pimeydeksi ja päinvastoin.

Alaston hahmo ilmentää haavoittuvuutta—tunne- ja henkisesti riisuttuna, kun näkee kotimaansa vajoavan harhaan. Sydämen kohdalla oleva aukko paljastaa sieluun syntyneen tyhjyyden, joka on seurausta sodan ja venäläisten ihmisten harhaanjohtamisen aiheuttamasta tunnemyrskystä. Aukko tuo mieleen myös Daavidin tähden, synkän muistutuksen historiallisesta sortamisesta, korostaen, miten yhteiskunta merkitsee ja manipuloi ihmisiä pelkästään heidän olemuksensa vuoksi.

Keskushahmon ympärillä on pieniä ihmissiluetteja, jotka symboloivat massoja, jotka sokeasti seuraavat hallituksen levittämiä vääristyneitä totuuksia. Nämä hahmot ovat jyrkässä kontrastissa keskeiseen hahmoon, edustaen lukemattomia tavallisia ihmisiä, jotka tempautuvat mukaan valtion luomaan valheiden virtaan. Keskushahmon eristyneisyys väkijoukkoon nähden herättää syvää yksinäisyyden tunnetta—kuvastaen tunteiden taakkaa, jota kokevat ne, jotka vastustavat mukautumista massapropagandaan ja autoritaariseen hallintoon. Tämä on paljas esitys siitä vieraantumisesta ja sisäisestä yksinäisyydestä, joka syntyy, kun joku pysyy ei-konformistisena niiden joukossa, jotka joko vapaaehtoisesti sokaistuvat tai tekevät sen tietoisesti välttääkseen vainon.

Kokonaisuus välittää syvää surua, turhautumista ja yksinäisyyttä—tuntemuksia, joita totuuden menettäminen herättää, sekä sitä syvälle juurtunutta kipua, joka seuraa, kun oma kansa uskoo kauheisiin valheisiin. Teos kuvaa taiteilijan ja hänen kotimaansa välistä peruuttamatonta repeämää, jossa sieluun on revitty aukko, symboloiden pysyvää arpea, jonka sota, petos ja toisen sukulaiskansan pettäminen ovat jättäneet."

Varat käytetään ambulanssin hankintaa tai sen kuljetuskustannusten kattamista varten.

Your Finnish Friends ry
+358443552276
yourfinnishfriends@protonmail.com

https://www.yourfinnishfriends.org/

Näytä lisää Näytä vähemmän

Huutokauppa

Hinta nyt:
805 €
Sulkeutuu 1 vrk 15 h 42 min
tai 5 minuuttia viimeisen tarjouksen jälkeen.
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Huutokauppa

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Huutohistoria
Hinta nyt 805 € Sulkeutuu 1 vrk 15 h 42 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.