Kuvaus

*** Fellini Collector's Box (5 x DVD) ***

Kokoelma Fellinin klassikkoteoksia 50- ja 60-luvuilta.


Sisältää seuraavat elokuvat:


Vetelehtijät / I vitellon (1953)

Huijarit / Il bidone (1955)

Ihana elämä / La dolce vita (1960)

8 ½ (1963)

Giulietta ja viettelykset / Giulietta degli spiriti (1965)



Kokonaiskesto: noin 10 tuntia.

Pääosissa: Marcello Mastroianni, Anita Ekberg, Anouk Aimée, Alberto Sordi, Franco Fabrizi,Franco Interlenghi, Broderick Crawford, Richard Basehart ja Giulietta Masina



*** Tie / La Strada (1954) ***

Federico Fellinin läpimurtoelokuva voimamiehen kanssa markkinoita kiertävästä Gelsominasta, joka yrittää elämänilollaan voittaa kaikki vastoinkäymiset.

La Strada voitti 1957 Parhaan Ulkomaisen elokuvan Oscar-palkinnon. Elokuvaa ennen pääsääntöisesti vain sivuosia tehtaileelle Anthony Quinnille La Strada sinetöi lopullisesti tien Hollywoodin miespääosien laatulistalle.

Ohjaus ja käsikirjoitus: Federico Fellini

Pääosissa: Anthony Quinn, Giulietta Masina, Richard Basehart, Aldo Silvani, Marcella Rovere, Livia Venturini, Gustavo Giorgi, Kamadeva Yami



*** Satyricon (1969) ***

Yleissivistykseen lukeutuva, hienostunut suurelokuva kenties kaikkien aikojen suurimmalta elokuvataiteen osaajalta, Federico Felliniltä, on Oscar-ehdokkuudella palkittu mestariteos. Ohjaaja, jonka käsialaa ovat maailmankuulut klassikot kuten La Dolce Vita, La Strada ja 8 ½, vie katsojan uskomattomalle visuaalisen fantasian matkalle täydellisen rappioituneeseen kulttuuriin tavalla, jolle ei löydy vertaista.

Astu Keisari Neron aikaiseen, säädyttömään, eroottiseen ja kutkuttavaan Rooman valtakuntaan, jossa kaksi kilpailevaa opettajaa ottaa toisistaan mittaa yrittäen hurmata saman rakastajan. Vetäen vertoja nyky-yhteiskunnan amoraalisuudelle nämä Rooman kansalaiset pitävät omaa mielihyvää kaikkea muuta arvokkaampana, ja keinot sen saavuttamiseksi ilmenevät niin voimakkaina hyvänolon hetkinä kuin äärimmäisinä epätoivon tekoina - kuvattuna järkyttävissä, ällistyttävissä ja loistokkaissa, visuaalisesti viettelevissä kohtauksissa.

Ohjaus: Federico Fellini

Pääosissa: Martin Potter ja Hiram Keller



*** Fellinin Rooma / Fellini's Roma (1972) ***

Ylistetty ohjaaja Federico Fellini (Fellinin Satyricon, La Dolce Vita, 8 ½) todistaa mestarillisesti miksi häntä pidetään yhtenä suurimmista eeppisten elokuvien tekijöistä tarjoillen sykähdyttävän henkilökohtaisen muistelman ja ällistyttävän, ainutkertaisen ylistyslaulun rakkaalle Roomalleen – Ikuiselle kaupungille.

Runsas omaelämäkerrallinen kuvaus täynnä hekumallista fantasiaa ja loistokkuutta alkaa Fellinin nuoruudesta Italian maaseudulla. Hän opiskelee muinaisen Rooman monipuolista mutta ahdasmielistä historiaa, joka avautuu hänelle nuorena miehenä uudella tavalla hänen saapuessaan taianomaiseen kaupunkiin toisen maailmansodan kynnyksellä.

Visuaalisesti ällistyttävin, satiiria ja kipinöitä tulvivin kohtauksin ohjaaja maalaa katsojalle rönsyilevän, riehakkaan ja ylitsepursuavan kuvan Roomasta. Fellinin jäljittelemätön tyyli ja Italian rikas, sensuelli historia nivoutuvat unohtumattomaksi, aistilliseksi taideteokseksi.

Ohjaus ja käsikirjoitus: Federico Fellini

Näyttelijät:

Peter Gonzales
Fiona Florence
Britta Barnes
Pia De Doses
Marne Maitland
Renato Giovannoli
Elisa Mainardi
Raout Paule
Galliano Sbarra




*** Amarcord (1973) ***

Amarcord on Federico Fellinin ohjaama osin omaelämäkerrallinen elokuva vuodelta. Kirpeän komediallinen filmi kertoo värikkään henkilögallerian vaiheista Fellinin kotikaupunkia Riminiä muistuttavassa kuvitteellisessa Borgossa 1930-luvun fasistisessa Italiassa. Amarcord (a m'arcòrd) on romagnolinkielinen ilmaus lauseelle "Minä muistan".

Ohjaus: Federico Fellini

Käsikirjoitus: Federico Fellini ja Tonino Guerra

Pääosissa:

Magali Noël
Bruno Zanin
Pupella Maggio




*** Fellinin Casanova / Il Casanova di Federico Fellini (1976) ***

Fellini ottaa käsittelyynsä tunnetun myyttisen hahmon ja paljastaa sen luurankoaan myöten. Lopputulos on mahtava ilotulitus mielikuvitusta ja kuvien taikaa.

Casanova on skandaalimaisen maineensa vanki lähtiessään Venetsian värikkäiltä karnevaaleilta vaaralliselle tutkimusmatkalle ympäri Eurooppaa. Pakonomaisesti hän etsii yhä uusia naisenkehoja todellisia tunteita korvaamaan.

Casanovan valtaukset ovat kuin merkillinen kokoelma äärimmäisiä naistyyppejä: on pulleita purjeita, kyttyräselkää, hongankolistajaa - jopa mekaaninen nukke...

Lihan himoa ja sielun parantumatonta yksinäisyyttä - Fellinin tyyliin. Kieroutunut, groteski, burleski - tavalla, jonka vain Fellini hallitsee.

Ohjaus: Federico Fellini

Pääosissa: Donald Sutherland, Tina Aumont, Cicely Browne, Carmen Scarpitta, Clara Algranti, Daniela Gatti, Margaret Clementi, Olimpia Carlisi

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 6 vrk 1 h 37 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

60 € Sulkeutuu 6 vrk 1 h 37 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.