Kuvaus

Kirjoittajat: Sami Tarnanen (ft, TtT) ja Riikka Holopainen (ft, TtT) (Toim.)
Sivumäärä: 496
Muuta: Sisältää QR-koodeilla avautuvia videoita
ISBN: 978-952-7489-06-2

Tuki- ja liikuntaelinvaivat ovat yleisin syy lääkärissä käyntiin ja työstä poissaoloihin. Yksilötasolla tule-vaivat aiheuttavat tuskaa ja kärsimystä sekä toimintakyvyn ja elämänlaadun heikentymistä sekä yhteiskunnallisesti merkittäviä kustannuksia. Harjoittelu on yksi harvoista menetelmistä, jonka vaikuttavuus tule-vaivojen ennaltaehkäisyssä ja hoidossa on osoitettu. Valitettavan usein harjoittelu kuitenkin nähdään yksinkertaistettuna ongelma-alueelle kohdistettavana rakenteita ja suorituskykyä vahvistavana toimena.

Tule-vaivojen syntymekanismit ovat monitahoisia samoin kuin ovat harjoittelun vaikutusmekanismitkin. Monitahoisen ongelman hoitaminen monitahoisella menetelmällä vaatii niin tule-ongelmien luonteen kuin harjoittelun vaikutusten laaja-alaisena ymmärtämistä. Tässä kirjassa pyritään kuvaamaan kattavasti harjoittelun mekanismeja sekä niitä hyötyjä, joita harjoittelulla voidaan saavuttaa tule-terveyden edistämisessä ja -kuntoutuksessa, mutta aihetta tarkastellaan myös kriittisesti. Harjoittelun toteuttamista käsitellään sekä eri harjoittelumuotojen näkökulmasta, että harjoittelun ohjauksen, harjoitteluun sitoutumisen edistämisen ja liikunnan elämäntavaksi muuttamisen keinoja esitellen. Tietoa sovelletaan yleisimpien tule-vaivojen kuntoutukseen case-esimerkkien avulla.

Kirjan sisällössä nojaudutaan vahvasti tutkittuun tietoon ja pyritään tuomaan esille tule-kuntoutuksen tietopohjan monitieteisyyttä. Aiheita käsitellään niin lääke-, terveys-, liikunta- kuin käyttäytymistieteiden näkökulmista. Kirjan sisällössä kuitenkin huomioidaan myös se tosiasia, ettei pelkkä tutkimustieto pysty vastaamaan siihen, miten harjoitteluohjelmat tulee tule-vaivojen kuntoutuksessa suunnitella. Tule-ammattilaisten käytännön osaamisen ja asiakkaiden näkemysten ja tavoitteiden huomiointi täydentävät kirjassa esitettyä kuntoutuksen toteutusmallia. Tule-vaivoja ja harjoittelua käsitellään kirjassa biopsykososiaalisen viitekehyksen kautta.

Kirja on tarkoitettu opiskeluun ja osaamisen syventämiseen sekä käsikirjaksi kaikille terveys- ja liikunta-alan ammattilaisille, joiden työ liittyy tule-terveyden edistämiseen tai tule-vaivojen hoitoon:

fysioterapeutit, hierojat, jalkaterapeutit, kiropraktikot, naprapaatit, osteopaatit, toimintaterapeutit
työterveyshuollon toimijat (työfysioterapeutit, työterveyshoitajat, työterveyslääkärit)
lääkärit
liikunnanohjaajat, liikuntaneuvojat, personal trainerit, valmentajat, liikunnan- ja terveystiedon opettajat

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 7 vrk 13 h 18 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

39,99 € Sulkeutuu 7 vrk 13 h 18 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.