Kuvaus

Hilja Aaltonen: TIEN PÄÄSSÄ TAIVAS. Valokuvat Pentti Kiiski. 1990 Päivä Osakeyhtiö. 80-sivuinen sidottu kirja (21,5 x 13 cm), täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Tien päässä taivas (1990) on kuin matkaopas elämäntien kulkijalle. Hilja Aaltonen jakaa siinä evankelistan työssä oppimaansa. Hänen elämäänsä on vuosikymmenien ajan sävyttänyt selkeä tietoisuus taivaspäämäärästä, johon Jumala ihmistä Henkensä kautta kutsuu Jeesuksen Kristuksen sovitustyön perusteella. Evankeliumin sanoma anteeksiantamuksesta ja Kristuksen uhrin riittävyydestä kumpuaa kirjan lehdiltä raikkaan lähteen tavoin. Ihmiselämän polut ovat usein mutkikkaita ja vaikeasti kuljettavia. Silti jokainen askel vie kohti määränpäätä. Ei Jumala jätä kesken alkamaansa työtä. Ei silloinkaan, kun vastoinkäymiset ja epäonnistumiset vaikeuttavat eteenpäin menoa. Hilja  Aaltosen teksti on kuin maalaus – kankaalle syntyy pehmein siveltimenvedoin kuva ihmisen elämästä. Mutta taideteoksen kaikkein tärkein anti on kuitenkin aina kaikkivaltiaan Jumalan armo. Hilja Aaltonen tunnetaan evankelistana, runoilijana, esirukoilijana ja säröille menneen ihmisen ymmärtäjänä. Lohdutus ja rohkaisu ovatkin hänen ominta ja rakkainta sanomaansa: "Kun ihminen löytää Jumalan ja saa laskea avuttoman kätensä suurempaan käteen, turvallisuus täyttää sydämen. Huolten ja pelkojen kuorma kevenee."

Hilja Aaltonen (o.s. Lehtonen, 1907 Multia – 2013 Tampere) tuli uskoon Vapaakirkon tilaisuudessa 1930. Hän alkoi evankelistaksi 1934, ja aktiivinen työ kesti noin 60 vuotta. Sota-aikana hän toimi lottana. Hilja Aaltosen ensimmäinen teos on runokokoelma Sydämeni virsi (1957). Hän julkaisi yhdessä evankelista Markku Koiviston kanssa teoksen Golgatan kautta taivaallisiin (2002). Viimeiseksi teokseksi jäi Rukouskirja (2007). Hänen kirjallinen tuotantonsa käsittää yli 20 teosta.
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 95 vrk 15 h 37 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 95 vrk 15 h 37 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.