Kuvaus

Ilmari Huitin näyttävä, joskin melankolisen värimaailman omaava maalaus. Teos on signeerauksesta "I. H." päätellen peräisin hänen uransa alkuajoilta (1910-1920-luvulta), jolloin hän käytti pelkkiä nimikirjaimia signeerauksessaan. Teos tyylikkäine kehyksineen on erittäin hyvässä kunnossa.

"Kustaa Ilmari Huitti (1897–1960) syntyi nykyisen Karkkilan, silloisen Uudenmaan läänin Pyhäjärven pitäjän Vaskijärven kylässä. Kauppiasisä Kaarle Eenokinpoika Huitti oli muuttanut sinne vaimonsa Josefiinan kanssa ja ehtinyt saada ennen Ilmaria jo kolme potraa poikaa. Kuopukseksi jäänyt Ilmari innostui taiteesta jo varhain ja aloitti lyijykynäpiirroksilla ja vesiväritöillä, kunnes siirtyi kokeilemaan öljyvärejä. Oltuaan vähän aikaa kuvanveistäjä Alpo Sailon opissa hän pääsi opiskelemaan maalaustaidetta Ateneumiin ja valmistui sieltä ryhmänsä priimuksena 20-vuotiaana vuonna 1917.

Ensimmäiseen näyttelyynsä hän pääsi osallistumaan jo samana vuonna Helsingissä. Ilmari Huitin tauluja on hankittu Ateneumin sekä useiden muiden taidemuseoiden kokoelmiin 1920-luvulta lähtien. Taulujensa aiheet Ilmari Huitti ammensi pääosin Karkkilan ja Lopen alueen henkilöistä, pihapiireistä ja maisemista. Opiskeluaikaansa lukuun ottamatta hän asui Vaskijärvellä koko ikänsä, ensin synnyinkodissaan Ristinkedossa sekä sen jälkeen itse rakennuttamissaan Huitinmäessä ja Aittamäessä."

- Huitin Taidehuone

Huitti oli äärimmäisen tuottelias taiteilija, jonka teoksia Ilmari Huitin Säätiö on kartoittanut jo yli 1300.

Kehyksen mitat: 80 cm x 66 cm
Teoksen mitat: 59 cm x 45 cm


Muut ilmoitukseni löydät täältä.


taulu, öljyväri, maalaus

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 42 vrk 13 h 45 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

500 € Sulkeutuu 42 vrk 13 h 45 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.