Kuvaus

"Mannerheim-ristin ritari, eversti Joppe Karhunen kertoo teoksessaan suomalaisten hävittäjälentäjien sodasta kuvauksen keskittyessä lähinnä maineikkaan 24:n hävittäjälaivueen 3. lentueen vaiheisiin. Tämä llmavoimiemme valioyksikkö oli todella vaateliaan nimensä veroinen, sillä 3. lentueen ohjaajista nimitettiin kaikkiaan viisi sodan loppuun mennessä Mannerheim-ristin ritareiksi.

Joppe Karhunen on kertojana asiallinen ja miehekkään rehti. Hänen lyhyet, välähdyksenomaiset kuvauksensa johtamansa ritarilentueen taistelulennoista ovat koruttomuudessaan vaikuttavaa todellisuutta. Kertoessaan onnistuneesta uhkayrityksestä tai vaikeissa olosuhteissa käydystä voitokkaasta ilmataistelusta hän ei suurentele eikä liioittele tapahtumia, eikä myöskään kaihda antamasta tunnustusta sille, joka sen ansaitsee. Niin lentueen päällikkö kuin hänen alaisensa lentäjätoverit olivat vaikean ja vaativan tehtävänsä tasalla. Heissä yhdistyvät rohkeus, voima ja taito, heille oli ominaista myös pettämätön yhteenkuuluvaisuuden tunne ja kursailematon huumori. Joppe Karhusen teos on samalla tarina Brewster-hävittäjäkoneista: kirjoittaja sanookin tarkoituksenaan olevan »tehdä kunniaa Brewstereille ja niitä ohjanneille ritarilentueen miehille».

Eversti Karhusen »Ritarilentueessa» kuvaamat tapahtumat liittyvät Suomen ilmavoimien historian mielenkiintoisimpaan ajanjaksoon. Suomalainen hävittäjälentäjä kasvaa näillä sivuilla väkeviin yksilöllisiin mittoihin.

Ritarilentue on uusintapainos vuonna 1956 ilmestyneestä Joppe Karhusen esikoisteoksesta." [takakansi]

 

Apali 2007, 3. painos. Pehmeäkantinen.

 

Hieman kulumaa.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 45 vrk 21 h 53 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

3 € Sulkeutuu 45 vrk 21 h 53 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.