Mary Elwyn Patchett: VILLIORIIN VARSA tai Monica Dickens:
Kuvaus
Huuto- tai ostohinta y h d e s t ä kirjasta.
Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!
1. Mary Elwyn Patchett: VILLIORIIN VARSA. Suomentanut Pirkko Talvio-Jaatinen. Päällys: Antero Aho. 1977 Otava, Otavan Nuortenkirjoja. 160-sivuinen sidottu kirja, täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.
Villioriin varsa (1977; A Stranger in the Herd 1964) on Villiori-sarjan kolmas kirja. Australialaiselta Meehanin tilalta on hieno lippizzalaistamma Amanda joutunut hevosvarkaiden saaliiksi. Nämä toivovat siitä hyvää voittoa, sillä sen ja villioriin varsan pitäisi syntyä aivan pian. Varkaiden etsintä näyttää turhalta, sillä sade on turmellut kuljetusvaunun jäljet. Nuori Joey Meehan on epätoivoinen, sillä hän tietää, ettei hänen tammansa selviä synnytyksestä ilman apua. Mutta Amandan kohtalo selviää, kun eräästä rotkosta löytyy kuljetusvaunu – murskaantuneena. Ja aivan läheltä löytyy Amanda – kuolleena. Mutta missä on varsa? Pian kuullaan huhuja ihmeen kauniista hopeanhohtoisesta varsasta, joka on nähty villihevosten joukossa. Joey päättää etsiä villivarsan, tuoda kotiin ja kesyttää sen. Mutta upealla varsalla on muitakin havittelijoita.
Mary Elwyn Patchett (1897 Sydney, Australia – 1989 Englanti) varttui Australiassa, jossa hänelle jo lapsena tulivat tutuiksi ja läheisiksi sekä kotitilan eläimet että ympäristön villieläimet – joita hän kuvasi myöhemmin kirjoissaan. Työskenneltyään Australiassa toimittajana hän muutti 1931 Englantiin, jossa kirjoitti mm. BBC:n lastenohjelmaan. Jonkin aikaa hän omisti kauneussalongin, mihin kokemukseen perustuu nuortenkirja The Lee Twins, Beauty Students (1953; Kauneussalongin oppilaat 1963). Esikoisteos Ajax the Warrior (1953; Minä ja koirat 1965), joka oli kirjoitettu luettavaksi BBC:n lastenohjelmassa 1952, kertoo hänen omasta lapsuudestaan Australiassa. Muutkin hänen kirjansa sijoittuvat Australiaan, jonne hän palasi lomillaan. Suomeksi ovat ilmestyneet myös Palari, valkoinen dingo (1970; The White Dingo), Ajax, kultainen susi (1971; The Golden Wolf), Ajax ja talttumaton Tam (1971; Tam the Untamed), Ajax ja aavevuori (1972; Ajax and the Haunted Mountain), Ajax ja lainsuojattomat (1975; The End of the Outlaws), Villiori (1973; The Brumby), Palaa kotiin, Villiori (1974; Come home, Brumby), Villiori sirkuksessa (1975; Circus Brumby) ja Villioriin varsa (1977; A Stranger in the Herd 1964). Mary Elwyn Patchett on ollut suosituimpia australialaisia nuortenkirjailijoita kautta maailman ja hänen teoksiaan on käännetty useille kielille.
2. Monica Dickens: HEVOSHOITOLA VARSANJALKA. Suomentanut Maini Palosuo. 1972 Otava, Otavan nuortenkirja. 192-sivuinen sidottu kirja, kannet ylipainettu, ehjä ja siisti, kannen sisäpuolelle kirjoitettu 'Jouluna -72', ei muita merkintöjä.
Hevoshoitola Varsanjalka (1973; Follyfoot 1971) on ensimmäinen Ratsutilan nuoret (Follyfoot) -sarjan romaani, joka kertoo hevoshoitola Varsanjalan ja sen asukkaitten, niin ihmisten kuin hevostenkin vaiheista. Hevoshoitola Varsanjalka on lepokoti vanhoille, sairaille, huonosti kohdelluille tai hyljätyille hevosille, jotka siellä ottaa huostaansa joukko todellisia hevosystäviä: ontuva, hyväuskoinen Kapteeni, hänen puuhakas vaimonsa Anna, koulutyttö Callie sekä Paul ja Dora, jotka ovat työssä talleilla. Kaikki Varsanjalan henkilöt ovat persoonallisuuksia, ja niin ovat myös hevoset. Tilan ystävällinen ilmapiiri vetää puoleensa kirjavan joukon ihmisiä ja hevosia, mutta Varsanjalalla on myös vihamiehiä, ja yhden vuoden kuluessa seuraavat monet jännittävät ja yllätykselliset tapahtumat toisiaan. Kirjan perustunnelmana on kiintymys hevosiin ja elämään tallien liepeillä ja ratsastuspoluilla. Monica Dickens, joka koko ikänsä on harrastanut ratsastusta, kirjoittaa asiantuntevasti, jännittävästi ja humoristisesti Varsanjalan ihmisten ja eläinten kokemuksista englantilaisessa maalaisympäristössä.
3. Monica Dickens: VARSANJALAN DORA. Suomentanut Maini Palosuo. 1973 Otava, Otavan nuortenkirja. 192-sivuinen sidottu kirja, kannet ylipainettu, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.
Varsanjalan Dora (1973; Dora at Follyfoot 1972) on toinen Ratsutilan nuoret (Follyfoot) -sarjan romaani, jatkoa kertomukselle hevoshoitola Varsanjalan ja sen asukkaitten, niin ihmisten kuin hevostenkin vaiheista. Kapteeni on poissa ja vastuu hevosista on Doralla ja Stevellä. Mutta Dora ja Steve ovat sisukkaita, ja heitä yhdistää kiintymys suojatteihinsa – ja myös toisiinsa.
Monica Dickens (1915 Lontoo – 1992 Berkshire) oli englantilainen kirjailija, Hän oli kirjailija Charles Dickensin (1812–1870) lapsenlapsenlapsi. Monica Dickens, joka julkaisi sekä aikuisten että nuorten romaaneja, oli aikansa myydyimpiä naiskirjailijoita. Hänen teoksistaan ovat suomeksi ilmestyneet romaanit Virginia (1958; The Angel in the Corner 1956), Onnellinen vanki (1959; The Happy Prisoner 1946), Lontoon sydän (1962; The Heart of London 1961), Yläkerran huone (1967; The Room Upstairs 1964) ja Kuuntelijat (1971; The Listeners 1970) sekä nuortenkirjoista Meidän joukko (World’s End) -sarjan Meidän joukon majatalo (1972; The House at World’s End 1970), Meidän joukon kesä (1973; Summer at World’s End 1971), Meidän joukon talvi (1975; World’s End in Winter 1972) ja Meidän joukon kevät (1975; Spring Comes to World’s End 1973) sekä Ratsutilan nuoret (Follyfoot) -sarjan Hevoshoitola Varsanjalka (1972; Follyfoot 1971), Varsanjalan Dora (1973; Dora at Follyfoot 1972), Varsanjalan hevoset (1976; The Horses of Follyfoot 1975) ja Varsanjalka vaarassa (1978; Stranger at Follyfoot 1976).
Suomen televisiossa esitettiin 1972 alkaen Ratsutilan nuoret (Follyfoot) –nimistä sarjaa, joka perustui Monica Dickensin romaaniin Cobbler's Dream (1963; ei suom.). Tilan nimeä (Follyfoot) ei kirjassa vielä mainittu, mutta henkilöhahmot ovat samat kuin televisiosarjassa. Televisiosarjan suosion myötä Dickens jatkoi kirjasarjansa kirjoittamista. Hevoshoitola Varsanjalka otti hoitoonsa vanhoja ja kaltoin kohdeltuja hevosia, jotka pelastettiin milloin milläkin tavalla julmilta omistajiltaan. Hevoshoitolan keskeiset henkilöt ovat ontuva, hyväuskoinen Kapteeni, hänen puuhakas vaimonsa Anna, koulutyttö Callie sekä Paul ja Dora, kaksi nuorta, jotka ovat työssä talleilla. Kaikki Varsanjalan henkilöt ovat persoonallisuuksia, ja niin ovat myös hevoset. Tilan ystävällinen ilmapiiri vetää puoleensa kirjavan joukon ihmisiä ja hevosia, mutta Varsanjalalla on myös vihamiehiä, ja yhden vuoden kuluessa seuraavat monet jännittävät ja yllätykselliset tapahtumat toisiaan. Kirjan perustunnelmana on kiintymys hevosiin ja elämään tallien liepeillä ja ratsastuspoluilla. Monica Dickens, joka koko ikänsä oli harrastanut ratsastusta, kirjoittaa asiantuntevasti ja jännittävästi ja humoristisesti Varsanjalan ihmisten ja eläinten kokemuksista englantilaisessa maalaisympäristössä.
Myyjä
Osta heti
Lisätiedot
Maksaminen ja toimitus
Hintaehdotukset
Kysymykset
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.