Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Oili Mäki: MAAILMAN SYNTY JA MUITA KALEVALAISIA SATUJA. 1975 Oili Mäki. 65-sivuinen nidottu vihkomuotoinen kirja (17,5 x 18 cm), ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Maailman synty ja muita kalevalaisia satuja (1975) -teoksen alussa on kirjoittajan saatesanat: "Kertomat ovat syntyneet kalevalaisten kuvakudosteni liepeillä, niiden "sanomaa" valaisten ja uusia tulkinnallisia näköaloja avaten. (- - -) Henkisen puolen merkittävän annin koin Intian valtion taholta, jolle vilpittömät kiitokseni ja siunaavat ajatukseni. (- - -)." Sisältö: Maailman synty, Impi ilman vempelellä, Kolme ratkaisua (Aallotar, Aino, Lemmetär), Mimerkki, metsän emäntä, Sampo on arvoitus, Päivän päästö, Väinämöisen kiitos, Ukko risti ripsahutti, Satu ennakkoluulottomille.

 

2. Oili Mäki: KUMARRA JA KUMARRU. 1979 Professori Oili Mäen Kalevalainen Museosäätiö. 80-sivuinen nidottu kirja (21 x 15 cm), ehjä ja siisti, nimilehdellä 75-vuotisonnittelu, ei muita merkintöjä.

Kumarra ja kumarru (1979) -teos sisältää Oili Mäen runoja ja kuvia kirjoittajan töistä, kannet mukaan lukien 15 kokosivun kuvaa. Teos on jaettu osastoihin: Levotonta tyyntä, Nousun ja laskun ajat, Ruusu ja morte, Väentungoksessa hiljaisuus, Testamenttaan itseni elämälle, Psalmilauluni, Pyhäkön portailla.

 

3. Oili Mäki: AABRAHAMIN SIEMEN JA KALEVALA. 1985 Kuva ja Sana. 104-sivuinen nidottu kirja (21 x 15 cm), lukematon, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Aabrahamin siemen ja Kalevala (1985). Ennenkuin Suomen suku tuli Volgan mutkaan, se oli kanssakäymisissä juutalaisten lähetyssaarnaajien kanssa – pari sataa vuotta ennen Kristuksen syntymää! Todisteet löytyvät Kalevalasta! Tästä huimasta päätelmästä avautuu varsinainen yllätysten ja ihmeellisyyksien tutkielma. Professori, taiteilija, kirjailija Oili Mäki on kirjoittanut profeetallisessa innostuksessa kirjan, joka on ainutlaatuinen dokumentti Suomen ja Israelin kohtalonyhteyksistä. Kalevala ja Atlantis... Nooa ja Antero Vipunen... Valhekolminaisuus... Kahden siemenen sota Raamatussa... Seitsenhaarainen elämänpuu... Israelin seitsemäs syntyminen – tässä joukko kiehtovia otsikoita kirjasta. Kalevalan juhlavuosi on samalla kirjan tekijän juhlavuosi, kuten kirjassa olevasta liiteaineistosta ilmenee. 

"Oili Mäki on verrannut toisiinsa Raamattua sekä Kalevalaa ja löytänyt niistä samoja hämmästyttäviä yhtäläisyyksiä mitä jo esimerkiksi Pekka Ervast ja Martti Haavio aikoinaan ovat löytäneet. Mäki pohtii muinaisten suomalais-ugrilaisten mahdollisia yhteyksiä antiikin israelilaisiin, Nooan kertomusta, Atlantista, Antero Vipusta ja Raamatun mainitsemaa kahden siemenen sotaa, joka kertautuu tarinassa Kullervosta, Kalervon pojasta. Kalevalan Suuren Tammen hän selittää samalla tavalla kuin Pekka Ervast. Se kuvaa hyvän ja pahan tiedon puuta, ihmisen koko kulttuuria, joka itsessään oli hyvää tarkoittava mutta joka pahuuden vaikutuksesta kasvoi liian suureksi ja peitti jumalallisen auringon valon. Siksi oli pantava kirves puun juurelle kuten Johannes Kastaja sanoi ja löydettävä mies kaatamaan tuo puu. Kaataja oli Logos, Jeesus Kristus, joka nousi merestä, Mare (Maria). Sammon eli "kirjokannen" hän samaistaa Liiton arkkiin. (- - -) Oili Mäki sanoo, ettemme saa hävetä Kalevalaa. Se on hänen mielestään Suomen kirjallisuuden kulmakivi Raamatun ja Seitsemän Veljeksen ohella. Oili ei kutsu sitä "pyhäksi kirjaksi" samalla tavalla kuin esimerkiksi Pekka Ervast, vaan muinaisten suomalais-ugrilaisten heimojen profaaniksi yritykseksi kurottautua Jumalan puoleen (- - -)". – KTS

 

Olga "Oili" Mäki (oik. Tirkkonen, o.s. Muru, 1925 Oritselkä, Mantsinsaari, Laatokka – 2011 Espoo) oli taiteilija ja professori. Kirjoitettuaan ylioppilaaksi 1948 hän opiskeli kirjastotietoa, kaupallisia aineita ja taidetta Suomessa ja Yhdysvalloissa. Hän suoritti opintoja Helsingin yliopistossa, Yhteiskunnallisessa korkeakoulussa, Suomen Liikemiesten Kauppaopistossa ja Taideteollisessa korkeakoulussa sekä opiskeli psykologiaa ja estetiikkaa Helsingin yliopistossa. Hänelle myönnettiin Pro Finlandia -mitali 1973, Urho Kekkosen myöntämä professorin arvonimi 1978 ja Lausannen yliopiston taideakatemian jäsenyys 1982. Oili Mäki teki 24 kirjaa, tekstiilejä 26 kirkkoon ja alttaritaulut 14 kirkkoon. Hän piti kymmeniä kotimaisia ja kansainvälisiä näyttelyitä. Teoksia: Rakastetulleni etäisiltä vuorilta : Runoja (1968; Oili Mäki-Tirkkonen), Valtakunnan satu : runoja ja aforismeja (1974), Maailman synty ja muita kalevalaisia satuja (1975), Näin vuoren ja meren: Laatokan Mantsista Koos-saareen (1978), Kumarra ja kumarru: runoja (1979), Morsiuspuu (1981), Kuin lintunen ruutuun: runoja (1982), Väkevät eksytykset (1983; Oili Mäki-Tirkkonen), Aabrahamin siemen ja Kalevala (1985), Päivä kuninkaan kanssa (1988), Iisain juurivesa - Kansojen lippu (1990), Kuohuvan kaivon laulu : armosta (1991; Oili Mäki-Tirkkonen), Lechaim - elämälle : muistelen (1992), Paluumuuttajat (1994), Herra luo maahan uutta - nainen miestä piirittää (1996), Kulta kuplii (1997), Elämän leski (1998), Kukka laulaa sinulle (2000; valokuvat Tuulikki Vilhunen), Näetkö mitään : kolmea kirjallisuuden lajia (2000), Lukin keittokirja : satuja (2002), Ketunleipää noutopakkauksessa (2003), Luomuenkeli (2004), Enkelit ja savusauna  (2010)

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 104 vrk 11 h 34 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

11 € Sulkeutuu 104 vrk 11 h 34 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.