Tuote on myyty käyttäjälle arkkimies hintaan 40 €

Kuvaus

Reidar Säreströniemen maailma - Juha Ilvas kustantaja Oy Art Fennica Ab

Kirja esittelee tunnetun Lapin taiteilijan Reidar Särestöniemen (1925-1981) elävänä ja värikkäänä persoonana, joka työskenteli koko elämänsä kotimaisemien keskellä Särestövaaran kupeessa Kaukosen kylässä Kittilässä. Särestö merkisti Reidarille maanpäällistä paratiisia, jossa hän saattoi luoda oman taiteensa paratiisin - hehkuvan värikylläiset fantasiamaalaukset ja arktisen pohjoisen luonnon voimalliset tulkinnat.

Taiteilijanuran eri vaiheet, omaperäisen maalaustekniikan hahmottuminen ja taitelijan keskeiset teemat käsitellään kirjassa kronologisessa järjestyksessä. Suuren sijan ovat saaneet myös Reidar Särestöniemen omat ajatukset ja käsitykset, jotka seuraavat Juha Ilveksen kirjoittamia taideteosten luonnehdintoja ja analyyseja. Kirjan lähes 200:n taideteoksen värikuvat ja kymmenet mustavalkoiset henkilövalokuvat antavat hyvän kokonaiskuvan taiteilijasta, jolle maalaaminen merkitsi elämisen riemua. Esillä on paljon yksityiskokoelmien merkkiteoksia, joista nyt on julkistu ensimmäisen kerran värikuvia.

Reidar Särestöniemi (vuoteen 1931 Kaukonen; 14. toukokuuta 1925 Kittilä – 27. toukokuuta 1981 Kittilä) on tunnetuimpia lappilaisia kuvataiteilijoita.

Särestöniemi tunnetaan suurista ja värikylläisistä Lappi-aiheisista maalauksistaan. Hänen taiteensa lähtökohtana olivat Lapin luonto sekä maakunnan ihmiset ja uskomukset. Hän sai mainetta pohjoisena mystikkona, mutta sai vaikutteita myös eurooppalaisen modernismin tunnetuilta taiteilijoilta, venäläisestä taiteesta ja esihistoriallisista luolamaalauksista

Reidar Särestöniemen teokset 1950-luvun taitteessa olivat pääasiassa pienimuotoisia graafisia töitä sekä muotokuvia. Leningradista palattuaan Särestöniemi piti ensimmäisen yksityisnäyttelynsä Helsingissä.

1960- ja 1970-lukujen tuotanto koostuu suurista ja värikkäistä öljyvärimaalauksista. Taiteilijan kultakausi osui 1960-1970-luvuille ja hän teki taiteensa kautta luonnonsuojelutyötä.Porot, riekot ja jängät eivät olleet Särestöniemelle vain aiheita, vaan myös symboleja.

Reidar Särestöniemen teosten määrän on kaikkiaan noin 1500, joista noin kolmannes on Särestöniemi-museon hallussa.

Särestöniemen teokset ovat kysyttyjä ja niiden arvot ovat nousseet merkittävästi. Tiettävästi arvokkain Särestöniemen teos on ollut Omakuva ja Ilves, joka myytiin huhtikuussa 2017 huutokaupassa Helsingissä 140 260 eurolla.

Vuonna 2014 Särestöniemen näyttely ylitti Oulun taidemuseon kävijäennätyksen

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


40 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 19.9.2024 15:59
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.