Kuvaus

#2981

Kuvanmukaiset ja uudenveroiset Risto Räppääjä kirja, 8kpl. Sisältää seuraavat kirjat:

Risto Räppääjä ja kauhea makkara

Rauha on puhelinmyyjä ja etsii kuumeisesti uutta myyntiartikkelia itselleen.

Risto ehdottaa makkaroita ja Rauha tiedusteleekin kaupasta säilyvintä makkaralaatua. Yllättäen se onkin unkarilainen viherpippurimakkara ja niin seuraa Rauhan ja Riston ensimmäinen ulkomaanmatka suoraan Budapestin vilinään.

Seikkailu suurkaupungissa pakottaa Riston ja Rauhan tilapäisesti huijareiksi ja Rauha joutuu korvaamaan rötöksen tiskaamalla ravintolassa. Kun hän yrittää karata, hänet vangitaan. Kuuluisa pianisti Reino Rubinstein pelastaa Riston, joka päätyy soittamaan rumpuja television suoraan lähetykseen. Risto lähettää televisiosta vetoomuksen Unkarin kansalle Rauhan vapauttamiseksi. Kuinka Rauha-tädin ja Riston käy?

Risto Räppääjä ja viimeinen tötterö

Naapurin herra Lindberg on syönyt tietämättään Räppääjien viimeisen suklaakeksitötterön. Pian selviää, että keksijäätelötuuttien valmistus on lopetettu koko Euroopassa.

Järkyttävä uutinen masentaa Riston. "Minä en voi elää ilman keksijäätelötuutteja!" hän parahtaa. Herra Lindberg masentuu myös. "Voi voi, minä en olisi halunnut olla se, joka syö Euroopan viimeisen keksijäätelötuutin."

Herra Lindbergin mielestä Riston on saatava nauttia keksijäätelötuutista vielä kerran elämässään. Hän saa selville, että muutama tötterö on jäljellä Höljäkän kyläkioskissa. Risto, Nelli, Rauha ja herra Lindberg lähtevät junalla kohti Höljäkkää. Risto ja Nelli huomaavat, että junassa on muitakin tötterönpyydystäjiä, ja Konnan historiallisella seisakkeella tapahtuu outo välikohtaus: naamioitunut rosvo vie Rauhan käsilaukun. Samalla hetkellä herra Lindberg katoaa. Rauha ja herra Lindberg päätyvät poliisiasemalle selvittelemään ryöstöä. Riston ja Nellin tötterönhakumatkalle tulee monta mutkaa: heitä luullaan muun muassa heitteille jätetyiksi lapsiksi. He joutuvat naamioitumaan, jolloin heidät tempaistaan paikallisen kesäteatterin näyttelijöiksi. Vastanäyttelijöiden ääni kuulostaa tutulta: keitä onkaan naamioiden takana? Saadaanko Konnan seisakkeen rosvo kiinni? Ehtivätkö Risto ja Nelli päämääräänsä? Kuka saa syödä viimeisen tötterön?

Risto Räppääjä ja väärä Vincent

"Kyllä me hänestä taiteilijan esiin puristamme!"

Selvänäkijä kertoo Rauha Räppääjälle, että hänen lähipiirissään on jälleensyntynyt nero. Kun Rauha näkee Riston vimmaisen "Tähtiyö" -luonnoksen, hän tajuaa yhtäkkiä, kuka nero on: Risto. Viiva on kuin Vincent van Goghin! Molemmilla on punainen tukka, ja myös Risto kaipaa silloin tällöin yksinäisyyttä.

Rauha huomaa ilmoituksen: asiantuntija Doris Saastamoinen käy arvioimassa taideteoksia. Pian Doris ihastelee Riston työtä ja ehdottaa, että se on vietävä valtion taidemuseoon tutkittavaksi. Elvi innostuu Riston taiteilijuudesta ja mahdollisesta kuuluisuudesta: "Kyllä me hänestä taiteilijan esiin puristamme!" Äkkiä lehteen ilmestyy uutinen: Vincent van Goghin Tähtikirkkaan yön luonnos on löytynyt Suomesta. Hyytävä tapahtumasarja vie Nellin, Riston ja Lennartin salaperäiseen huvilaan, jota isännöi Rolf Riukupelto peruukkia vaihtavan "Reginan" kanssa. Yllättäen Rauha ja Elvi vangitaan osallisuudesta taideväärennökseen. Onneksi valtion taidemuseon vahtimestari Herkules Poironen on harrastajasalapoliisi - hän on kuunnellut tarkkaan Riston kertomusta hämäräperäisen Doris Saastamoisen vierailusta. Dekkarimaisin juonenkääntein etenevä romaani on myös komedia - Rauha Räppääjän pakkomielle Riston neroudesta johtaa pyörryttävään seikkailuun. "Luonnikkaan vuoropuhelun ja soljuvan sanailun taitajina Nopolat ovat mestarillisia." Savon Sanomat 2016

Risto Räppääjä ja sitkeä finni

Rauha Räppääjän serkku Elvi ilmoittaa tulevansa kylään.

Rauha-täti haluaa osoittaa ankaralle Elville, että hän on hoitanut Ristoa hyvin mutta huomaakin Riston leuassa näppylän. Rauhan mielestä Risto on liian nuori saamaan finnejä. Onko Risto kuohuntavaiheessa, onko hänen lapsuutensa jo ohi, Rauha kyselee.

Risto pelkää, ettei naapurin Nelli enää halua olla hänen seurassaan ja tekee kummallisia temppuja peittääkseen näppylän. Rauha keksii keinoja finnin poistamiseksi, mutta näppylä näyttää vain kasvavan. Ehtiikö finni kadota ennen Elvin tuloa?

Risto Räppääjä ja Hilpuri Tilli

Riston kouluun odotetaan sijaista, Hilpuri Tilliä.

Rauha Räppääjällä on asiaa kouluun, ja rehtori luulee häntä opettaja Tilliksi. Oikea Hilpuri Tilli on eksynyt matkalla, ja Rauha työnnetään kotitalousluokkaan, jossa istuvat Risto ja Nelli Perhonen. Risto piiloutuu, jotta luokkatoverit eivät saisi tietää höpsön sijaisen olevan Riston sukulainen.

Riston piina jatkuu myös seuraavina päivinä: oppilaat kertovat rehtorille saaneensa harvinaisen mukavan opettajan, joten Rauhaa pyydetään jatkamaan sijaisena. Hän opettaa outoja asioita uskontotunnilla ja historiantunnilla hän yhdistelee maailmantapahtumia uudella tavalla. Suurin yllätys odottaa kuitenkin kemian luokassa, kun Rauha yhdistelee aineita keskenään. Ristoa nolottaa, Nelli on hämmentynyt.Paljastuuko erikoinen sijainen, "Hilpuri Tilli"? Päättyykö Riston piina koskaan?

Risto Räppääjä saa isän

Elvi-täti on huolissaan Ristosta, koska poika viettää liikaa aikaansa naisseurassa, tätinsä Rauhan ja naapurin Nellin kanssa.

- Sinun pitää hankkia Ristolle miehekäs isähahmo, Elvi toteaa Rauhalle.- Ristoa on valmennettava miesten karskiin maailmaan.

Rauha alkaa etsiä isähahmoa lehti-ilmoituksella ja ihmettelee hyvää tuuriaan: jääkiekkoileva Lennu Lehmusmäki valloittaa Rauhan heti. Mies tuntuu vaistoavan Riston ja Rauhan elämästä kaiken oleellisen. Lennu lupaa viedä Riston pelaamaan jääkiekkoa, ja Rauha on tyytyväinen, sillä Ristosta on tulossa kovaa vauhtia urheilullinen ja reipas poika. Kun Rauha yrittää pyytää naapurinsa Lennart Lindbergin ja Lennun kylään, häntä alkaa ihmetyttää muuan seikka: Lennart ja Lennu eivät ole milloinkaan samaan aikaan samassa tilassa. Kuka itse asiassa on Lennu Lehmusmäki? Ja onko Risto loppujen lopuksi lainkaan kiinnostunut harrastamaan jääkiekkoa ja pallopelejä urheilullisen isähahmon kanssa?

Risto Räppääjä ja villi kone

Rauha Räppääjä uumoilee, että kesästä tulee rauhallinen, sillä Risto istuu päivät pitkät omassa huoneessaan. Hän ei vaadi ruokaa eikä seuraa.

Rauha-täti tilaa valmispizzoja ja sujauttaa niitä ovenraosta Ristolle. Silloin tällöin huoneesta kuuluu "oijoijoi". Rauha uskoo Riston runoilevan, mutta naapurin Nelli Nuudelipää on toista mieltä. Hän suuttuu Ristolle, kun tämä ei huomaa häntä. Nelli odottaa vain pääsevänsä söpön Ville Pyryn konserttiin.

Herra Lindbergin mielestä Risto on muuttunut erakoksi. Syynä ei ole runoilu vaan pelikone, jonka ruudulla ukkelit mäiskivät toisiaan. Kone päätyy herra Lindbergin huostaan, mutta pian hänenkin asunnostaan kuuluu "oijoijoi". Rauha saa Riston ja herra Lindbergin lopulta irti koneen imusta. Risto tekee yllättäen sankariteon, jonka seurauksena hän päätyy räppäämään Ville Pyryn viereen konserttilavalle. Nelli ei usko silmiään, kun Risto räppää: "Hei, Nuudeli, hei, Nuudeli, mä olen sun puudeli." Nelli tunnustaa Ristolle: - Sinä olet yhtä hyvä laulamaan kuin Ville Pyry. - Mutta miksi sinä muutuit niin omituiseksi, kun pelasit sillä koneella? Nelli kysyy. - Se johtui siitä koneesta, vastaa Risto. - Se oli ihan villi.

Hetki lyö, Risto Räppääjä

Risto Räppääjä on hauskan lastenromaanisarjan musikaalinen sankari. Hän asuu tätinsä Rauhan kanssa, ja hänen lempipuuhaansa on rumpujen päristely. Riston rummuttaminen ei miellytä kaikkia talon asukkaita ja Räppääjien postiluukusta alkaa tipahdella outoja uhkauksia. Säikky Rauha-täti on valmis uskomaan, että kirjelaput tulevat alakerran herra Lindbergiltä, mutta Risto huomaa oudon hahmon ylimmän kerroksen ikkunassa. Yhtäkkiä Riston ja Rauhan elämään ilmestyvät Tellervo ja Antero - salaperäinen äiti ja hänen viekkaan näköinen poikansa. Onko heillä yhteys verhojen takana kurkkivaan hahmoon?

Hinta on kirjojen yhteishinta!

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 110 vrk 18 h 47 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

50 € Sulkeutuu 110 vrk 18 h 47 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.