Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Saksan vuoristojoukkojen upseerin koppalakki (Schirmmütze fur Gebirgsjäger Offizier)
Reproduction

Sodan jälkeen Kolmannen Valtakunnan koppalakki perinteitä jatkettiin Saksan poliisissa (Bundespolizei ja BGS). Päähineitä valmistivat samat yksityiset hattutehtaat, jotka olivat niitä valmistaneet jo sota-aikaan mm. Kleiderkasse-sopimuksilla. Myös perinteinen vihreä (grasgrün) "aselajiväri" säilyi poliisin käytössä. Tarkalleen samaa väriä ovat käyttäneet ja käyttävät edelleen Saksan Vuoristojoukot (Gebirgstruppe). Merkit menivät luonnollisesti uusiksi.
Tilanne oli toinen Saksan uusissa Puolustusvoimissa Bundeswehrissä, joka otti etäisyyttä ymmärrettävistä syistä Kolmanteen valtakuntaan. Bw:n päähineisiin otettiin vaikutteita länsiliittoutuneiden vermeistä, joiden status oli muuttunut jo siinä vaiheessa miehittäjistä Nato-liittolaisiksi. Derkut joita joskus nimitettiin myös Punaiseksi Preussiksi ottivat mallia vanhemmista Weimarin Saksan Reichswehrin ja osin Imperiumin aikaisista lakeista.
Tämä myynnissä oleva yksilö on arviolta 1960-luvun tuotantoa ja se on elokuvapuvustamon ylijäämää. Materiaalina on sota-aikaisten tapaan villasekoitetta, verkaa ja keinosilkkiä. Merkit ovat metallia ja upseeripunos himmeästä alumiiilangasta kudottua.
Lakissa on pientä koinsyömää ja hikinauhan sauma on hieman auennut, joka vaivaa myös suurinta osaa sota-aikaisia koppalakkeja.
Metalliset vuoristojoukkojen merkit lakissa kuuluvat hintaan. Kansallisuuskotkan alapuolella oleva pieni Edelweiss on harvinaisuus tänä päivänä ja kuuluu vuoristojoukkojen päähineisiin.
Tästä kokoelmaan pikkurahalla esikuvaansa erittäin hyvin vastaava komea koppalakki, joka on aitona harvinainen ja maksaa tuhansia euroja.
Lakin väri (vihertävän harmaa) näkyy parhaiten kuvassa nro: 2. Värisävyt vaihtelivat Wehrmachtin ja Waffen-SS:n koppalakeissa ja asetakeissa eri valmistajilla.
Koko: 59

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


95 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 4.6.2024 12:34
Myyjä edellyttää ostajalta tunnistautumista.
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.