Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Kaksi kotimaista kaunista kultasormusta kruunuleimoilla.  Ovat melkein samankokoiset ja  sopivat erinomaisesti rinnakkais tai saman sormen sormuksiksi molemmat yhtäaikaa,  tai erikseen eri sormiin.  Pientä käytönjälkeä on ja yritän nyt kuvailla rehellisesti sormuksien kunnon . Sormuksien leimat on  585 ja ovat 14 karaten sormukset vuosilta 1996 ja 1981,  ostajalle postikulut.

Ensimmäisen ja toisen kuvan ylimmässä ja kolmannen kuvan samaisessa sormuksessa on käsittääkseni kaksi pientä timanttia. Kivet näkyvät kirkkaassa valossa kun liikuttelee sopivassa valokohdassa sormusta,  ovat pienet mutta tallessa . Sormuksen runko on kauniisti muotoiltu.  Sormuksen koko lähentelee samaa,  kun kuvassa näkyvän toisenkin sormuksen . Tämän sormuksen koko on 19,  ja aivan hivenen pienempi kuin toinen sormus. Mittanauhalla mitattuna päälypuolen leveys on 4mm ja kapenee reunassa 3mm ja alaosan keskiosa on kapein 2mm. Pieni naarmu sisäosassa mutta on kokonaisuudessaan hyväkuntoinen. Sormuksessa on kaiverrettuna 100 ,  Kruunuleima, PJT, 585, T8.

Leima T8 = 1996 ja PTJ on mysteeri, mutta voi tarkoittaa : Pentti Toikkanen Jyväskylä? Löysin Googlettamalla muutaman samalla PJT leimatun kultakorun ja luki että olivat Kultaseppä Pentti Toikkasen suunnittelemat korut.  Ja tuo pitoisuusleima 585 on 14k kultaa.

-----------------------------------------------------------------------------------

Alimmainen kultainen sormus,  jossa on 3 kaunista kirkasta zirikoni kiveä  ja sama sormus on  4 ja 5: ssä kuvassa. Sormuksen rungon levein kohta 4mm ja kapein 2mm.  Valmistaja : Harri Laine , valmistusvuosi 1981 ja leima 585 , paino 1,20.

Sormuksen leimat : HTL / sydän kruunulla /  585 / A / D8 .....   A = kaupunkileima ,  D8 = Turku ,  HTL Harri Turku Laine . Eli on Turkulainen kultaseppä Harri Laine.

Iän tuomaa naarmua on lähellä leimoja, ei niinkään ulkoosassa , pientä saattaa löytyä vaikken löytänytkään. Sormuksien naarmut näkyvät luupilla ei paljaalla silmällä.

Sormuksissa ei ole omistuskaiverruksia ja kannellisen korurasian saa mukaan sormuksien kera.

 

 

 

.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Huutokauppa

Lähtöhinta:
154 €
Ilmoitus on sulkeutunut 27.4.2024 14:55
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Huutokauppa

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Huutohistoria

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.