Kuvaus

Alkuperäinen muistomitali Ensimmäisen Maailmansodan taisteluista Verdunissa, rasia alkuperäinen.

Mitalin teksti "on ne passe pas" eli "Ne eivät pääse läpi", joka symboloi vastarinnan vahvuutta, kukaan ei pääse puolustuksemme läpi.



Verdunin taistelu (ransk. Bataille de Verdun ja saks. Schlacht um Verdun) oli ensimmäisen maailmansodan länsirintaman suurtaistelu, joka käytiin Saksan ja Ranskan joukkojen välillä Verdun-sur-Meusessa, Koillis-Ranskassa, 21. helmikuuta — 18. joulukuuta 1916.

Taistelu on yksi sotahistorian suurimmista taisteluista ja Sommen taistelun jälkeen ensimmäisen maailmansodan verisin taistelu – taistelut jatkuivat alle kymmenen neliökilometrin alueella taukoamatta 10 kuukautta ja niiden seurauksena noin 700 000 sotilasta kaatui ja 495 000 haavoittui. Keskimäärin taistelussa sai surmansa liki 2 300 miestä päivässä.

Taistelua sanotaan myös sotahistorian suurimmaksi tykistötaisteluksi.


Verdunin taistelussa saksalaiset pyrkivät tietoisesti kuluttamaan vihollisen joukkoja ja tarkoitus oli vuodattaa Ranskan armeijan veri kuiviin. Saksan kenttäarmeijan komentaja Erich von Falkenhayn ei uskonut enää suoraan läpimurtoon hyökkäyksellä, vaan pyrki kuluttamaan vihollisen joukkoja. Saksalaiset arvioivat oikein tosiasian, että Ranska ei luovuttaisi helposti vanhaa, historiallisesti arvokasta linnoituskaupunkia Verdunia.

Näin Saksa pakotti Ranskan kalliiseen puolustustaisteluun, jolla tuhottaisiin Ranskan armeija. Tämä oli ”teoria veren vuodattamisesta kuiviin”.


Hakusanat: Ranska Saksa WW1 Ensimmäinen Maailmansota taisteluhauta kunnia medaille medal

Näytä lisää Näytä vähemmän

Huutokauppa

Lähtöhinta:
57 €
Sulkeutuu 3 h 47 min 25 s
tai 5 minuuttia viimeisen tarjouksen jälkeen.
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Huutokauppa

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Huutohistoria
Lähtöhinta 57 € Sulkeutuu 3 h 47 min 25 s

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.